Hardlopen? Stel een hardloopschema op

Als je wil aan hardlopen wilt doen, is het noodzakelijk dat je een hardloopschema opstelt. Als je namelijk besluit om een hardloopschema opstellen dan weet je zeker dat je structureel aan de planning houdt waardoor je binnen aanzienlijke tijd ook resultaten zult boeken. Maar waar moet een hardloopschema uit bestaan? Als je jezelf dit afvraagt is het goed dat je op deze pagina bent uitgekomen. We zullen hieronder namelijk kort stilstaan bij de verschillende elementen waardoor het aan te raden is om een hardloopschema op te stellen. Mocht je toch nog additionele vragen hebben, dan is het altijd mogelijk om contact met ons op te nemen. Wij stellen graag samen een hardloopschema op zodat je zeker weet dat je optimaal zult presteren.

Plannen van vaste dagen

Als je wilt hardlopen is het belangrijk dat je content gaat hardlopen. Dit kan als erg vervelend en lastig worden ervaren. Dat is natuurlijk lastig en om deze reden is het goed om een hardloopschema op te stellen. Als je namelijk een hardloopschema ontwikkeld zul je merken dat je een aantal dagen per week vast aan de slag moet gaan met hardlopen. Op basis hiervan zul je structureel verbetering maken. Hierbij is het wel goed om te benoemen dat je het moet opschrijven zodat je elke week je progressie kunt meten. Dat is natuurlijk erg fijn, want als je dit niet doet dan loop je hard zonder een doel en dat is natuurlijk erg zonde. Als je namelijk structureel gaat hardlopen zul je merken dat je steeds sneller en/of steeds langere rondjes kunt hardlopen. Het is dus zeker aan te raden om het op te meten zodat je jezelf continue naar een hoger niveau kan tillen.

Andere oefeningen toevoegen in een hardloopschema

Als je een hardloopschema aan het opstellen bent is het zeker aan te raden om te kijken naar de verschillende mogelijkheden om andere oefeningen in het schema op te nemen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om work-out oefeningen op te nemen in het schema tijdens het lopen. Moet jij bijvoorbeeld op een woensdag 10 kilometer gaan hardlopen? Dan is het goed om op de helft te stoppen zodat je hier aandacht kan besteden aan work-out oefeningen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het doen van push-ups of sit ups. Door deze twee elementen met elkaar te combineren zul je progressie maken op conditioneel gebied, maar ook op het gebied van kracht. Ben jij benieuwd hoe je het beste deze workout oefeningen kunt toepassen in jouw hardloopschema?  Neem dan direct contact met ons op. Wij helpen je graag met het integreren van krachtoefeningen zodat je zowel conditioneel als op spiermassa zult aankomen. Mocht je toch liever de focus willen leggen op puur conditioneel, dan is het natuurlijk niet aan te raden om dit te doen. Hierbij is het advies om in geval van aankomen in spiermassa naar de sportschool te gaan. Zo kun je alsnog beide doen, maar kun je focus leggen op het continue verbeteren van je persoonlijke snelheid.

Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Buiten bereik van kinderen bewaren.