Trainen voor je sport

Trainen voor je sport

Naast hardlopen zijn er ook nog veel andere soorten waar je hard voor moet trainen wil je een goed niveau aantikken. Prof voetballers trainen bijvoorbeeld vrijwel dagelijks 4 uur. Op amateur niveau wordt er vaak 2 keer in de week getraind. Trainen is niet alleen belangrijk om een hoog niveau aan te tikken, maar ook om blessures tegen te gaan. Als je niet vaak traint, maar in de wedstrijd wel alles geeft kan je een spier verrekken of een andere spier blessure krijgen. Trainen is dus voor veel verschillende dingen belangrijk. Om de beste te zijn moet je heel erg veel trainen kijk maar naar Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Zij zijn momenteel de beste voetballers in de wereld en trainen bijna iedere dag meerdere keren. Je moet wel oppassen teveel intensief trainen is ook niet goed voor je. Als je teveel intensief traint kan je ook blessures krijgen.

Het krijgen van blessures

Je kan dus blessures krijgen van te weinig en te veel trainen. Een goede balans daartussen is dus heel belangrijk. Trainen is ook niet alles. Je kan niet optimaal trainen zonder goede voeding. Goede voeding zorgt er namelijk voor dat je de juiste voedingsstoffen hebt om net iets sneller te zijn dan normaal of juist Net iets sterker te zijn dan normaal en het geeft je meer energie. Als je een marathon gaat lopen is trainen ook heel erg belangrijk. Zonder training is het haast onmogelijk. Zelfs met training zijn er mensen die een marathon niet vol kunnen houden. Ook buiten sport moet je trainen. Bijvoorbeeld om een goocheltruc goed uit te kunnen voeren. Het is dan geen sport maar om er goed in te worden moet je toch trainen. Je hebt natuurlijk ook talent nodig om ergens heel erg goed in te worden, maar zonder training wordt je er zelfs met talent niet super goed in.

In vechtsporten is training al helemaal belangrijk. Op bokstraining train je op uithoudingsvermogen zodat je alle rondes zo goed mogelijk door komt, maar ook op slaan en dekking houden. Achter slaan en dekking houden zit enorm veel techniek dat je zelfs met talent nog moet aanleren. Naast uithoudingsvermogen, dekking houden en slaan, is incasseren ook enorm belangrijk. Als je niet een klap kan incasseren kan je nooit winnen. Om deze reden zie je vaak dat boxers en andere vechtsporters na hun training Als alles zuur is nog een bal meerdere keren op hun buik krijgen gegooid.

MEER TE WETEN KOMEN

miguel-a-amutio-hBfiJshiBvc-unsplash

marathon lopen

tyler-nix-1088199-unsplash.jpg

hardloopkleding kopen

mnz-ToLMORRb97Q-unsplash

hardloop accessoires